Migrän

Akupunktur mot Migrän

Migrän är försvagande och människor kan ha svårt att hantera dem utan receptbelagda mediciner.
Akupunktur kan hjälpa till att lindra smärtan i samband med migrän. Akupunktur är en typ av traditionell kinesisk medicin där utövare för in engångsnålar av rostfritt stål i specifika punkter på kroppen.

Individer kan använda akupunktur för att ersätta standardbehandlingar eller använda den tillsammans med dem. Migränlindring är en anledning till att människor besöker akupunktörer. Ungefär 50 % av de som besöker en akupunktör säger att de har minskat sitt beroende av smärtstillande medel efter att ha fått behandlingar, enligt en Cochrane-recension från 2016. Bevis tyder på att akupunktur kan minska frekvensen av migränhuvudvärk eller till och med förhindra dem från att inträffa.

Fördelar med akupunktur för migrän och huvudvärk

Akupunktur är en typ av traditionell kinesisk medicin som placerar nålar på specifika punkter på huden. Tanken är att förändra energiflödet genom kroppen, skapa balans och harmoni.

Andra effekter som akupunktörer säger att detta ger inkluderar:öka blodcirkulationenhjälpa kroppen att frigöra smärtstillande kemikalier, såsom endorfinerslappna av i musklernaFlera studier tyder på att akupunktur kan hjälpa till att behandla smärta, inklusive huvudvärk och migrän.